ხორცის ველინგტონი - 3 აპრილში 2010 - enki-benki

- სამშაბათი, 24.01.2017, 16:12
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა მოგესალმები სტუმარი | RSS
ძებნა
მენიუ
Accordion Menu Using jQuery

 SAITIS MENU

Block title
ონლაინ ფილმები
კალათა
legion


ნანახია:488
09.04.2010(12:04)
კატეგორია: საშინელაბათა

8


ნანახია:610
31.03.2010(00:19)
კატეგორია: კლიპები

ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ ჩვენი საიტი

Результат опроса Результаты Все опросы нашего сайта Архив опросов

Всего голосовало: 407
Обсудить опрос на форуме
სტატისტიკა
Locations of visitors to this page
სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
მთავარი » 2010 » აპრილი » 3 » ხორცის ველინგტონი
22:09
ხორცის ველინგტონი

ხორცის ველინგტონი



Wellington, ფენოვან ცომში გახვეული ხორცი, თევზი ან სოსისი, ერთობ პოპულარული მთავარი კერძია. მისი წარმოშობის დადგენა ძნელია, ანუ, ბრიტანულია, ირლანდიური თუ ფრანგული - არავინ იცის. ცნობილი, კი ბრიტანელი მეომრის, ვატერლოუს ომის გმირის სახელითაა დღეისათვის. ეს კლასიკური რეცეპტია, თუმცა, უამრავი ვარიაცია შეიძლება მოიფიქროთ.

მასალა:
საქონლის რბილობი -500 გრ;
ფენოვანი ცომი - ხორცის გასახვევად საკმარისი;
სოკო - 400 გრ, ხახვი - 200 გრ, სოკოს მოსაშუშად;
მდოგვი, სასურველია მარცვლოვანი - 3 სადილის კოვზი;
მარილი, წითელი წიწაკა, შავი პილპილის მარცვლები, ხმელი ქინძის მარცვლები; დაფქვილი ან ახლად გახეხილი მუსკატი - ყველაფერი თითო ჩაის კოვზი.

შეწვის დრო, ჯამურად - 50 წუთი;
მომზადების დრო - 6 საათი.

მომზადება:
1. ყველა სუნელი, რომელიც მოცემულია მე-5 პუნქტში, დანაყეთ. წაუსვით ხორცს ყველა მხრიდან, ისე, რომ დაფაროს. მოათავსეთ ხორცი კულინარიულ კონტეინერში ან ცელოფანში და შედგით მაცივარში. მინიმუმ 4 საათით, სასურველია 24 საათით;
2. სუფრაზე მიტანამდე 1 საათით ადრე - სოკო და ხახვი მოთუშეთ ერთად;
3. გაახურეთ აირღუმელი 160 გრადუსამდე. ხორცი გამოდგით მაცივრიდან და რამდენიმე ხანი დატოვეთ ოთახის ტემტერატურაზე. ასევე გაალღვეთ ფენოვანი ცომიც;
4. ხორცს მოასხით ცოტა ზეთი და შეწვით ცხელ ტაფაზე ყველა მხრიდან - გვერდების შეწითლებაბდე. დაახლოებით თითო გვერდი მოითხოვს 2 წუთამდე დროს;
5. ხორცი და სოკო შეაგრილეთ;
6. გაშალეთ ფენოვანი ცომი და დაადევით სოკო, ზემოდან ამ სოკოს დაადეთ ხორცი და ხორცს გადაუსვით მდოგვი სქელ ფენად;
7. გადაახვიეთ ცომი. შეგიძლიათ მორთოთ სხვადასხვა ფორმის ცომით. ბოლოს წაუსვით გათქვეფილი კვერცხი და შედგით ღუმელში შუა სექციაზე;
8. ღუმელში აანთეთ მხოლოდ ქვედა სექცია, როცა ცომი ამოიწევა, გაფუვდება და უკვე მზად არის, აანთეთ ღუმელის ზედა ნაწილიც, რომ ლამაზად დაიბრაწოს;
9. გადმოიღეთ ფართე ლანგარზე და აცალეთ შეგრილება. დაჭერით ბასრი დანით.

შენიშვნა:
1. ეს არის ფაქტობრივად საქონლის ხორცის სტეიკი ფენოვან ცომში (ასეც ეძახიან ირლანდიელები). ამიტომ, ხორცის მზაობის ხარისხი დამოკიდებულია თქვენს გემოვნებაზე - კარგად შემწვარი იქნება, თუ უმი;
2. მე შეწვისას ველინგტონი დავდე სპეციალურ, კულინარიულ მუშამბაზე, რომელიც არ იკრავს და არც წვენს, გამოყოფილ სითხეს იშრობს. ასე შემწვარი/გამომცხვარი ცომი კიდევ უფრო გემრიელი გამოდგა.

კატეგორია: ევროპულუ | ნანახია: 699 | დაამატა: buxnika | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
Имя *:
Email:
ЖирныйКурсивПодчёркнутый СсылкаЕ-майлКартинкаСкрытый текст По левому краюПо центруПо правому краю



[Код безопасности]

--> <--
შესვლის ფორმა
სტუმარი

შეტყობინება:

ჯგუფი:
სტუმრები
დრო:16:12

მოგესალმებით სტუმარო, მოხარული ვარ თქვენი საიტზე შემოსვლით, გთხოვთ დარეგისტრირდეთ, ან გაიაროთ ავტორიზაცია!
მოუსმინე სიმღერას
Ususuri_Chiti
Lasha_Glonti
Tutis-xe
iebi
maia
Shens_Kuchas_Mivyvebi
Chemi_Agaraxar_Morcha
iasamani
ჩვენი პატარები

ლევანიკო ბათიაშვილი


ანრი გველესიანი


მარიამ ბუხნიკაშვილი


თაკო კოპაძე


ანა კოპაძე


თევდორე ხაჩიძე


ელენე ხაჩიძე

საკონტაქტო Skype
მომწერეთ Skype-ში Напиши мне в чате
კალენდარი

საიტის მეგობრები
описание

Copyright MyCorp © 2017
Create a free website with uCoz