ჩანახი თიხის ჯამებში
თითოეულ თიხის ჯამში მოვათავსოთ თხლადდაჭრილი მსუქანი ცხვრის ხორცის ნაჭრები. ორი ცალი საშუალო ზომის მთლიანი პამიდორი (კანიანად), ერთი ცალი ბადრიჯანი, ორი ცალი გაფრცქვნილი კარტოფილი – სიგრძეზე ორად გაჭრილი. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ბადრიჯანი წინასწარ მოვამზადოთ ასე: მოვაჭრათ თავი, ჩავუჭრათ გვერდი და შიგ ჩავაწყოთ მარილმოყრილი ცხვრის დუმის ნაჭრები, წვრილად დაჭრილი ნიორი, რეჰანი, ოხრახუში, ხახვი. ჯამები შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ ხორცის გაწითლებამდე. სუფრაზე მივიტანოთ კამებითვე, ცალ–ცალკე თითოეულ ადამიანზე. მასალა: ცხვრის ხორცი – 1 კგ, პამიდორი – 1 კგ, კარტოფილი – 700–800 გრ., ხახვი – 200 გრ, ცხვრის დუმა – 200 გრ, ბადრიჯანი – 6–7 ცალი, ნიორი – 1 თავი, მწვანილი – 4–4 ძირი, პილპილი, მარილი – გემოვნებით.
|