უნდა იყიდოთ დიდი ანანასი (დიდი, სტაფილოსფერი და არომატული, ისეთი რომ მისი არომატი იგრძნობოდეს დასუნვით) და 0.5 ლ არაყი.
ანანას ჯაგრისით კარგად გარეცხავთ, და მოაჭრით ფოთლებს და ქვედა ნაწილს (კანს არ ვაჭრით) და ბლენდერში გათქვეფავთ, ან ხორცის საკებ–მანქანაში გაატარებთ (კანიანად). დაამატებთ არაყს და კარგად აურევთ, ჰერმეტულად მოათავსებთ რამეში და შედგავთ მაცივარში. 1 კვირის შემდეგ უკვე შეგიძლიათ გამოიყენოთ: 1 სუფრის კოვზი ჭამამდე 15 წუთით ადრე. სწარაფად გასახდომად ასევე კარგია 1 სუფრის კოვზის მიღება ძილის წინაც. ხოლო თუკი ძალიან კალორიულ საჭმელის ჭამას აპირებთ, მაშინ ჭამამდე მიიღეთ 1 კოვზის მაგივრად 2 კოვზი.