ღორის ხორცი ბრინჯით
მასალა:
ხახვი - 2 საშუალო თავი, ნიორი - 3 კბილი, მწვანე ხახვი - 1 კონა, ჩილი, წითელი ბულგარული - 1 ც., გრძელი ფანტია ბრინჯი - 200-300 გრამი, ღორის მჭლე ხორცი - 200-300 გრამი, სოკო - 1 ქილა, ცოტა ზეთი - ბოსტნეულის მოსაშუშად, კვერცხი - 2 ცალი, ნახევარი ლიმონის წვენი, სოიოს სოუსი.
მომზადება:
ბრინჯი მოვხარშოთ მარილწყალში (არ ჩაგეხარშოთ! ფანტია უნდა გამოვიდეს). ამასობაში ღორის ხორცი დავჭრათ კუბებად, ხახვი, ბულგარული და ნიორი დავჭრათ წვრილად და ხორცი და ბოსტნეული ერთად მოვშუშოთ მაღალ ცეცხლზე. განუწყვეტლად ვურიოთ, სანამ კარგად ჩაიშუშება, დავასხათ ათქვეფილი კვერცხი - და სულ ბოლოს ჩავამატოთ სოკო. ცოტა ხანი ჩავშუშოთ. ცალკე დიდ ქვაბში მოხარშულ ბრინჯს დავასხათ სოიოს სოუსი, ჩავაწუროთ ლიმონი, დავუმატოთ ჩილი. ამოვურიოთ და შემდეგ ხორციან მასას შევურიოთ.
|