მასალა: 200გრ. დაკონსერვებული ნატურალური ვირთევზას ღვიძლი 2-3 ცალი კარტოფილი (დაჭრილი კუბებად) 1 ცალი ხახვი (წვრილად დაჭრილი და ძმარში ჩაბასტურმებული) ორაგულის (სიომგის) სტეიკი 500გრ. ან ორი თავი წყალი, დაახლოებით 2 ლიტრი. მომზადება: კარტოფილს ვყრით წყალში და ვხარშავთ. ცოტა მარილს ვაყრით, პილპილს, დაფნას ვაგდებთ და ვდებთ თევზის ნაჭრებს. ვხარშავთ 10-15 წუთს, ვაზავებთ პილპილით. ვირთევზას ღვიძლს წვენს გადავუწურავთ, ჩანგლით დავჭყლიტავთ და ჩავუშვებთ წვნიანში. კიდევ ვადუღებთ 2 წუთს. ხახვი გადავწუროთ ძმრისგან, ჩავუშვათ წვნიანში და გამოვრთოთ, დავამატოთ დაჭრილი ქინძიც. დავაფაროთ სახურავი და 10 წუთის მერე მივირთვათ.