2 დიდი კვერცხი მწიკვი მარილი 200 გ. შაქარი 1 პაკეტი ვანილის შაქარი 250 გ. ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი 250 გ. უცხიმო ხაჭო 50 გ. კურაგა 50 გ. ქიშმიში 100 გ. თხილი 100 გ. ნიგოზი 50 გ. ნუში 500 გ. ფქვილი 1 პაკეტი გამაფხვიერებელი ფხვნილი 100 გ. შაქრის პუდრა 25 გ. დათლილი ფასტუღის თხილი (ფისტაშკა) საცხობი ქაღალდი ტყვიის ქაღალდი (ფოლგა)
მომზადება: კვერცხი, მარილი, შაქარი და ვანილის შაქარი კარგად გავთქვიფოთ, დავუმატოთ 125გ. კარაქი და ხაჭო, ასევე თხილი, კაკალი, ნუში. ცალკე ფქვილში ავურიოთ გამაფხვიერებელი ფხვნილი და დავუმატოთ მომზადებულ მასას. სწრაფად მოვზილოთ ცომი, ჩავდოთ ფორმაშიდა შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, ვაცხოთ საშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე. როდესაც გამოცხვება, ზემოდან მოვასხათ 125გ. კარაქიდა მოვაყაროთ ბლომად შაქრის პუდრა. გაგრილებული ნამცხვარი შევახვიოთ ტყვიის ქაღალდში და მხოლოდ 2-3 დღის შემდეგ გავხსნათ, დავაყაროთ დათფქული ფასტუღის თხილი და მივირთვათ.