მასალა: -1 კგ ღორის (არც ძალიან მსუქანი) ან ხბოს ხორცი - 12 ნაჭერი ბეკონი - 12 ნაჭერი ყველი ჩედარი ან სხვა - დაცეხვილი მდოგვი - მდოგვი - 12 სალბის ფურცელი - მარილი - პილპილი - 1 ჭიქა თეთრი ღვინო - ძაფი
მომზადება: ხორცის მოგრძო ნაჭერი დაჭერით თითის სისქეზე, ისე, რომ ბოლომდე არ ჩახვიდეთ და ძირში ერთმანეთზე იყვნენ გადაბმულები. განაჭრებში ჩააყარეთ: მდოგვი, ბლომად პილპილი და ცოტა მარილი. ასევე ჩადეთ ორ-ორი ყველის ნაჭერი, შუაზე გადაკეცილი ბეკონი, და 1-2 სალბის ფოთოლი. შემდეგ შეკარით ძაფით. ჩადეთ ღუმელისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში, დააყარეთ მარილი და პილპილი, დაასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ ცოტა სალბის ფოთლები. მოამზადეთ სოუსი: ღვინოში შეურიეთ ორი სუფის კოვზი მდოგვი და 4 სუფის კოვზი ნაღები ან არაჟანი. ნაწილი ძირზე მოუსხით, ნაწილი ზემოდან ასხით წვის პროცესში. შეწვით 200°-ზე წინასწარ გახურებულ ქურაში 45 წუთის განმავლობაში. გამოღების შემდეგ, ფრთხილად დაჭერით სიგრძეზე, რომ არ დაიშალოს. გარნირად კარგია კარაქში გადაზელილი მოხარშული ყვითელი კარტოფილი.